Skip to content

Nine Star Ki


Bereken zelf je hoofdgetal en ontdek je drive!!

Waarom zijn we zoals we zijn?
Is er een antwoord op deze vraag?
Is er een methode om daar inzicht in te krijgen?

Natuurlijk, tegenwoordig weten we alles, zelfs ons DNA is ontrafeld. We ontdekken nieuwe sterren en planeten. We communiceren wereldwijd o.a. via kabel en gsm. Onze genen hebben inmiddels een naam en camera’s bekijken ons lichaam van binnen en van buiten. Voor fysieke wetenschap bestaan er geen geheimen meer.

Maar op de vraag: ‘Waarom zijn we zoals we zijn?’ moeten ze het antwoord schuldig blijven. En waarom we op bepaalde manieren reageren, daarop krijgen ze geen vat. Waarom we ons bij de ene mens wel prettig voelen en bij een ander niet kunnen ze ook niet verklaren.

Toch is er een oude Chinese leer – Nine Star Ki – die op een heldere wijze inzicht weet te verschaffen in ons wezen. De basis van deze wetenschap is niet ‘waarom we zijn‘. maar ‘dat we zijn‘; dat de mens een deel is van het universum en dus onder invloed staat van de elementen die het universum vormen.

Met Nine Star Ki kun je aan de hand van de elementen en hun onderlinge verhoudingen niet alleen je eigen karakter eigenschappen doorgronden, maar ook die van andere mensen uit je omgeving.

Dit inzicht verschaft je de mogelijkheid veel beter te anticiperen op situaties in je privéleven en werkomgeving. Je gaat begrijpen waarom je bent zoals je bent en waarom anderen reageren zoals ze reageren. En dat geeft aan je leven een nieuwe dimensie, omdat je het letterlijk en figuurlijk beter kunt gaan inrichten.

de Nine Star Ki geboorte horoscoop bestaat uit 3 getallen, het hoofdgetal (je drive), je kind getal (emotiegetal en hoe je als kind was) en het 3e getal laat zien hoe je op anderen overkomt.

Bereken nu je hoofdgetal en bekijk hieronder de video over jouw basisgetal (je drive)

Bereken zelf je hoofd getal
Het hoofdgetal is het belangrijkste en is eenvoudig uit te rekenen.
Door jaar, maand en dag uit te rekenen verbind je element met het trigram /familie lid.
Berekenen hoofdgetal:
Stel je bent in 1965 geboren. Tel dan op 1+9+6+5= 21.
Tel vervolgens 2+1=3.
Trek de uitkomst van 11 af. 11-3 = 8.
8 is aarde en jongste zoon.

#LET OP: Ben je geboren voor 3 februari in een jaar (het chinese nieuwjaar begint later), bereken dan je hoofdgetal met een jaar eerder.
Voorbeeld: geboren op 30 januari 1965: dan valt je hoofdgetal in 1964. Bereken dan aan de hand van 1964 je hoofdgetal. Je hoofdgetal is dan: 1+9+6+4=20, 2+0=2, 11-2=9, je hoofdgetal is dan dus Vuur 9!

Kenmerken van de hoofdgetallen

Geregeld geef ik workshops basis Nine Star Ki In de basisworkshop maak je kennis met de 5 elementenleer, de I Ching en het Magic Square of Lo Shu. Je leert de energieën uit rekenen en een begin te maken met hoe je ze kunt duiden. Het thema van de Nine Star Ki studie is ‘ken u zelf’.
Bekijk de actuele agenda om  te zien of er al een workshop gepland staat waar je aan deel kunt nemen.